Stiri

Daimler extinde fabrica de cutii de viteze din Sebes

De 18 iulie 2013No Comments

Star Transmission, furnizor Daimler care opereaza in Romania, a inaugurat la Sebes o noua facilitate de productie a cutiilor de viteze destinate modelelor Mercedes-Benz, informeaza Mediafax.

Practic, Star Transmission a adaugat o anexa la fabrica existenta si a creat, prin aceasta investitie, 250 de noi locuri de munca. Personalul care se va ocupa de productia transmisiilor cu 5 rapoarte a fost calificat in Germania, in urma unor cursuri extinse desfasurate in cadrul fabricilor Daimler. In urma deschiderii unei noi unitati de productie, Daimler a ajuns sa opereze in Romania cu nu mai putin de 1000 de angajati.

Linia de montaj a fost adusa direct din Germania iar la Sebes doar se vor asambla cutiile de viteze. Investitia in noua anexa a facilitatii de productie de transmisii pentru automobile a ajuns la 30 de milioane de euro.

In prima parte a acestui an, Daimler a anuntat ca va investi in Romania circa 300 de milioane de euro si se va axa in principal pe extinderea productiei cutiilor de viteze. Compania germana a ales Sebes pentru ca fabrica de cutii de viteze din Stuttgart era la capacitate maxima si nu mai exista posibilitatea unei noi extinderi. 

Share

Leave a Reply

13 − 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373