Stiri

Daimler este interesat de taxiuri zburatoare, investeste in Volocopter

De 2 august 2017No Comments

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz, investeste in aproape orice are legatura cu viitorul transporturilor. Tesla de astazi nu ar fi existat daca Daimler nu ar fi cumparat 10% din actiunile companiei cand Elon Musk se afla la inceput cu proiectul si nicio masina nu era inca fabricata. Cu acea investitie, Tesla a demarat in ceea ce astazi a devenit prima marca auto electrica.

Acum, Daimler investeste o suma de bani ramasa secreta in Volocopter, un proiect care cauta sa creeze o companie de taxiuri zburatoare.

Anuntul a fost facut de  Volocopter, care a precizat ca exista o investitie de 25 milioane euro facuta de un grup de mai mult companii. In acest moment, Velocopter este o mare necunoscuta. Proiectul prevede ca ar fi vorba de vehicule electrice, capabile sa aterizeze si sa decoleze vertical si sa transporte pana la 5 persoane.

Piata de masini zburatoare care sa faca taximetrie cuprinde si un investitor din aviatie, Airbus, care doreste sa dezvolte activ astfel de solutii pentru transport.

Daimler mai are investitii in zona trasporturilor in companii de car sharing precum Hailo sau Uber.

Share

Leave a Reply

5 × 1 =