Stiri

Daimler, la un pas de a avea tehnologia de incarcare wireless pentru masini

Tehnologia de incarcare wireless a bateriilor litiu-ion va fi urmatorul pod tehnologic care va defini industria auto. Daimler isi ia masuri de precautie si face echipa cu Qualcomm Technologies pentru dezvoltarea unei astfel de tehnologii dar si a altora pentru masinile de serie.

Mai precis, colaborarea aceasta va avea consecinte imediate in trei arii de activitate: conectivitate 3G/4G, incarcare wireless in masina si implementarea sistemului Qualcomm Halo pentru incarcarea vehiculelor electrice.

Daca primele doua puncte sunt mai usor de realizat, ultimul reprezinta cu adevarat lovitura pe care Mercedes o da in acest domeniu al viitorului. Astfel, proprietarii de vehicule electrice vor ajunge sa-si poata alimenta bateriile masinilor fara conexiune la o priza.

Thomas Weber, seful diviziei de cercetare-dezvoltare de la Daimler, saluta noul parteneriat si declara: „E foarte important pentru noi sa ramanem in zona tehnologiilor de ultima generatie si sa continuam sa livram experiente de neegalat clientilor nostri”.

Share

Leave a Reply

17 − 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373