Blog

De ce Alfa Romeo trebuie sa fie un VW?

De 23 aprilie 2013No Comments

O echipa de experti VW si Audi au vizitat o fabrica Fiat. Nu vi se pare ciudat?

Si trebuie subliniat „trebuie”. Fiat, detinatorul marcii din Milano, a inceput ascensiunea odata cu venirea la putere a carismaticului Sergio Marchionne. Identificata ca o marca ieftina, cu produse ideale pentru pietele emergente, Fiat si-a gasit usor calea catre succes in timp ce piata se afla in ascensiune. Cum piata a cazut, si Fiat decade. Insa nu acelasi lucru s-a intamplat si cu Alfa Romeo, care se identifica ca un produs din zona premium intr-o masura mai mica decat se identifica ca o marca cu multe probleme, de fiabilitate in mod special.

Alfa Romeo are nevoie de un restart iar Fiat, Sergio Marchionne, Italia au demonstrat pana acum ca nu-l pot oferi. VW, cel mai mare jucator din Europa, este gata sa puna mana oricand pe brandul italian, remarcabil in constiinta colectiva prin designul special pe care il ofera.

Italienii pot oferi design, pot oferi emotie, insa intr-o industrie auto tot mai complicata e treaba germanilor sa ofere eficienta si inginerie. Nu sunt stereotipuri, sunt moduri ale felului in care industria este perceputa. Alfa Romeo nu are nicio sansa sub palaria Fiat, in primul rand pentru ca nu este Ferrari si in al doilea rand pentru ca nu este o masina nemteasca. Asta ii lipseste. Daca vrei sa fii premium, trebuie sa tii cu nemtii. Iar o masina, nu inseamna o pereche de pantofi.

Acest lucru il stie si Marchionne, cel care s-a opus vehement de fiecare data unei eventuale tranzactii, insa poate fi o tehnica de negociere. E clar ca in acest moment Grupul Fiat nu face nimic cu Alfa, iar planurile de relansare sunt amanate de la an la an. S-a tot vorbit despre relansarea in SUA, despre noua gama de modele, despre vanzari triplate, insa toate deja par a fi tactici de a creste pretul.

Alfa Romeo are o singura sansa: platformele VW, fiabilitatea nemteasca si costumatie italiana. Iar exemplul cel mai bun vine tot din Italia. Lamborghini este la maximul istoric in ultimii ani si face acest lucru fiind o marca a grupului german. Asadar, Alfa Romeo trebuie sa fie un VW.

Share

Leave a Reply

twenty + fourteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373