Lui Gerhard Gribkowsky i-au placut banii multi. De asta s-a facut bancher. Tot ce a facut Gribkowsky la viata lui a fost sa astepte omul potrivit pentru a se imbogati. Zi de zi a visat ca va sta pe un munte de bani iar muntele a venit in cele din urma la el. S-a intamplat acum 8 ani cand „cel fara succesor” l-a intrebat care-i este pretul. Pe un servetel a scris 44 iar „atotputernicul” a completat cu 6 zerouri.
Formula 1 se intoarcea acasa, la El. Orice ar fi facut „Supremo” la viata lui, a facut bine si a facut mult. Nu vorbeste niciodata nimicuri si are un raspuns pentru orice iar telefonul lui suna de cativa ani aceeasi melodie: coloana sonora din „The Good, the Bad and the Ugly”. Pentru Bernie totul este un duel, si nu orice duel, ci un mexican standoff, de aceea probabil nu crede in democratie si se considera un dictator. Pe cont propriu pana la capat. Tradarea face parte din joc iar faptul ca incheie contracte cu o strangere de mana nu-l face un gentleman, nici nu vrea sa fie, ci il ajuta sa dea mita fara sa fie prins.
Omenirea a invatat inca de la Cezar ca pentru a rasturna un cap mare e nevoie de o tradare si a mai avut nevoie de 2000 de ani (pana la Al Capone) sa-si dea seama ca un cap al tuturor capilor se prinde doar daca te uiti la detalii, acolo unde asteapta Diavolul, chiar si pe cei mai rai.
Mr. E are aproape 83 de ani si niciun gand de pensionare. Oamenii ca el nu se predau, prefera moartea, sau puscaria. Acum doua saptamani, dupa Marele Premiu al Germaniei, santaja opinia publica germana cu anuntul intentiei de a cumpara Nurburgring. Imbracat in costumul de salvator, Ecclestone incerca de fapt un nou bluff, sa puna presiune pe procurorii nemti care-i pregateau dosarul.
Gribkowsky a vorbit si a spus adevarul, bancherul se afla de partea corecta a gratiilor iar frica i-a disparut. A lui Bernie Ecclestone abia acum incepe sa se intrevada chiar si de partea gresita a gratiilor.