ElectricStiri

DeLorean revine in format electric

De 30 mai 2022iunie 11th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ;

Inapoi in viitor s-ar putea denumi revenirea lui DeLorean, care a prezentat primele imagini ale conceptului Alpha5. Urmasul celebrului DMC-12 din “Back to the future” va fi prezentat in august la concursul de eleganta de la Pebble Beach.

Pentru moment avem aceste imagiuni ale masinii, in care descoperim un sedan coupe cu patru locuri si portiere tip fluture. Alpha5 nu doar ca a fost desenat de Italdesign, casa de design a lui Giorgetto Giugiaro, care a desenat si DeLorean-ul DMC original, dar va fi si fabricata in Italia. 

Stopurile de tip banda si mai ales jantele cu design tip rotor sunt o reinterpretare moderna a temelor de design pe care le-a avut modelul anilor ’80. La interior sunt prevazute doua ecrane tactile, unul tip landscape, pentru instrumentarul de bord, si al doilea, tip portrait pozitionat central. Cu 4,99 metri lungime modelul ar deveni un rival direct pentru Porsche Taycan.

De altfel, conform datelor tehnice preliminare, Alpha5 accelereaza de la 0 la 96 km/h in 3,4 secunde si atinge o viteza maxima de 250 km/h. Bateria cu capacitate de aproximativ 100 kWh anunta o autonomie in jurul a 480 km. Versiunea de serie a noului DeLorean se va lansa, cel mai probabil, in 2024.

Share