Special

Detroit-ul a ajuns atat de sarac incat primaria nu are bani de baterii pentru taxatoarele de parcari

De 6 august 2014No Comments

Detroit, fosta capitala auto a lumii, actuala capitala a capitalismului decazut, un oras parasit de multi dintre locuitorii sai in ultimele doua decenii, o urbe aflata sub ruine, cu un grad record de infractionalitate si un nivel asemator al somajului, a ajuns la capatul de jos al existentei sale.

Drumurile neasfaltate de ani, cladirile parasite si fabricile ruginite sunt elementele care ne fac cu ochiul noua, locuitorilor altor metropole din lumea libera. Cea mai mare problema a Detroit-ului, in acest moment, sunt banii.

Aflat in faliment, orasul a ajuns sa nu-si mai poata permite cheltuieli banale, nici macar cheltuielile care aduc venituri inzecite. Orasul din Michigan are 3.400 de taxatoare care aduc teoretic 6 milioane de dolari pe an. Teoretic, pentru ca practic doar jumatate dintre ele merg, restul fiind lipsite de baterii pentru a functiona. In momentul taierii bugetului, primaria a decis sa cumpere cele mai ieftine baterii, care sunt mai ieftine decat pretul unei baterii durabile.

Vechile baterii trebuiau inlocuite de doua ori pe an, in vara si in iarna, in schimb noile baterii mai ieftine nu apuca acest ciclu de viata iar taxatoarele devin inutilizabile. Problema, oricat de mica ar parea la vedere pentru activitatea unei municipalitati, explica modul prost in care este administrat Detroit-ul, o cauza esentiala pentru decaderea si esecul reconstructiei.

Pe de o parte se economisesc cativa dolari din consumabilele pentru taxatoarele de parcare, pe de alta parte se pierd mult mai multi bani pentru ca aceasta devin nefunctionabile. In plus, cum bugetele au fost limitate catre zero, intretinerea taxatoarelor automate aproape ca nu exista iar aparatele se strica si trebuie inlocuite, ceea ce costa primaria mai mult decat costurile unei simple mentenante.  

Share

Leave a Reply

12 + fifteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373