Stiri

Dezmatul din compania Uber provoaca retragerea CEO-ului Travis Kalanick

De 14 iunie 2017No Comments

Travis Kalanick, CEO Uber, a anuntat ca isi va lua concediu fara plata in urma unei investigatii pe care fostul procuror general al SUA, Eric Holder, a derulat-o timp de 7 luni. Procurorul General a investigat procedurile companiei Uber.

Travis Kalanick a adresat un e-mail intern tuturor angajatilor in care spunea ca se va retrage pentru o perioada nespecificata de timp pentru a reflecta atat asupra sa cat si a asupra faptului ca a construit o echipa de talie mondiala.

La cateva minute dupa acest e-mail, Uber a remis 13 pagini de recomandari privind schimbarile de procedura care se impun. In linii mari, politica de organizare interna a companiei Uber va fi schimbata apeland la alte valori culturale. Una dintre masuri este renuntarea la petreceri si consum de alcool in cadrul evenimentelor si intrunirilor interne, formalizarea relatiilor dintre angajat si sef, redunumirea salii de sedinte din War Room in Peace Room, alegerea unui nou COO al companiei si reducerea semnificativa a atributiilor actualului CEO, Travis Kalanick.

Ancheta federala a cautat sa stabileasca daca concedierea a 20 de angajati ai Uber a fost legala dar si cele 215 plangeri de hartuire sexuala facute de angajatii companiei. Un raport detaliat este asteptat in perioada urmatoare.

Share

Leave a Reply

nine + nineteen =