Special

Dezvaluiri despre limuzina presedintelui american: 7 tone, 63 l/100 km

De 22 octombrie 2013No Comments

O serie de detalii care privesc in mod direc limuzina prezidentiala a lui Barack Obama au fost divulgate presei, la mai putin de 3 ani dupa ce  „The Beast” – cum este denumita masina – si-a luat locul la Casa Alba.

Chiar daca este un Cadillac, in esenta limuzina nu are nimic in comun cu vreun model de serie, pana si sigla de pe grila sau emblema cu numele din spate fiind de dimensiuni mai mari decat cele standard. Toate acestea au fost facute publice de un agent al Secret Service, serviciul responsabil cu securitatea presedintelui american.

12 unitati au fost produse de un brat al departamentului de Cercetare si Dezvoltare de la GM. Productia a avut loc in Detroit iar sursa acestor informatii mai dezvaluie ca vehiculul este o camioneta care arata a limuzina si poate fi condusa ca o limuzina.  Masina prezidentiala are un consum gigant, de 63,5 litri la 100 km si cantareste circa 7 tone.

Costul lui The Beast este de 1,5 milioane de dolari si vine cu o adevarata armura plantata in zona portierelor, ceea ce le face extrem de greu de deschis din interior. In cazul unui atac, rezervorul este protejat special pentru a nu exploda. Geamurile sunt groase de 7 centimetri, o tehnologie imprumutata de la vehiculele militare, iar un kit special de stingerea focului este amplasat in interiorul masinii.  

The Beast dispune si de alte dotari venite din zona militara, cum ar fi camera de vedere pe timp de noapte sau sistem radar. In zona gadget-urilor regasim un telefon prin satelit si un sistem video interactiv. Blindajul aplicat caroseriei face ca grosimea unei portiere sa fie groasa de 20 centimetri.

Share

Leave a Reply

three × three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373