Stiri

Doar hibrid, plug-in sau electric pentru noua Kia Niro

De 25 noiembrie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Kia Corporation a prezentat la Seoul Mobility Show noua generatie Niro. Redesenat de la zero, noul model a fost dezvoltat conform filozofiei de design „Opposites United” care se inspira din natura nu numai in design, ci si in alegerea culorilor, materialelor si a finisajelor. Influenta puternica a conceptului Habaniro 2019 este evidenta in designul exterior, in vreme ce semnatura Kia „Tiger face” a fost transformata, extinzandu-se acum de la capota pana la partea inferioara a aripii robuste. 

In ceea ce priveste partea tehnica, Kia introduce tehnologia „Greenzone Drive Mode” care comuta automat modul (P)HEV in modul de condus electric (EV). Atunci cand este condus in zone ”verzi”, cum ar fi zonele rezidentiale, sau scoli si spitale din apropiere, automobilul foloseste automat energia electrica pe baza indicatiilor de navigatie si a datelor din istoricul calatoriilor. De asemenea, recunoaste locurile preferate ale soferului, inclusiv casa si biroul inregistrate in sistemul de navigatie ca zona verde. 

Niro prezinta noi materiale reciclate in interiorul habitaclului, precum plafonul realizat din tapet reciclat, scaunele din poliuretan Bio (Bio PU) cu material tencel din frunze de eucalipt, iar pe panourile usilor este folosita vopsea fara BTX (pe baza de apa care nu contine izomeri de benzen, toluen si xilen) pentru a minimiza impactul asupra mediului si a reduce deseurile.


Plansa de bord, deplasata putin fata de centru, se curbeaza in jurul soferului si pasagerului., iar pe consola centralaeste incorprat butonul rotativ pentru schimbarea treptelor de viteza.  Niro va fi disponibil cu sisteme de propulsie HEV, PHEV si EV incepand cu anul viitor.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373