HighlightStiri

DS 9, sedanul premium cu motorizari exclusiv hibrid

De 27 februarie 2020No Comments

Al treilea membru al marcii DS va fi un model global, fiind produs exclusiv in China si exportat pe pietele internationale. Bazat pe 508, DS 9 este un sedan de clasa medie, cu o lungime de 4,93 metri, latime de 1,85 mertri si ampatament de 2,9 metri. Designul exterior preia elemente intalnite deja la DS 3 Crossback si DS 7 Crossback, precum luminile de zi subtiri, verticale, tema calandrului hexagonal si stopurile inguste.

Pentru interior au fost folosite materiale premium, precum piele Nappa pe plansa de bord, plafon imbracat in Alcantara si scaune imbracate in piele care replica modelul curelelor de ceas. Clientii vor avea la dispozitie multe optiuni de configurare a habitaclului cu diverse ambiante, denumite Bastile, Rivoli, Performance si Opera. 

Au fost implicati in proiect si producatori de top din alte domenii, precum Focal pentru sistemul audio cu 14 difuzoare sau B.R.M. pentru ceasul integrat in plansa de bord. DS 9 va avea doar motorizari plug-in hibrid E-Tense care vor folosi motorul de 1.6 litri turbo, alaturi de motoare electrice de diverse puteri. Versiunea de baza are o putere totala de 225 CP, tractiune fata si cutie de viteza automata cu opt trepte. Bateria de 11,9 kWh va asigura o autonomie electrica de 40-50 km. In oferta urmeaza o varianta de 250 CP, cu o autonomie electrica mai mare. Varful de gama va avea 360 CP si tractiune integrala. Toate motorizarile au suspensie fata de tip MacPherson si punte spate multibrat.

 

Share

Leave a Reply

8 + 4 =