Stiri

DUNLOP Romanian Superbike 2013, gata de start

De 8 aprilie 2013No Comments

Cu doua clase noi, un clasament pe echipe si trei etape programate in Romania, editia 2013 a Dunlop Romanian Superbike este dedicata sportivilor si pasionatilor de viteza si performanta la cel mai inalt nivel.

Bucuresti, 3 aprilie 2013 – Organizatorii Dunlop Romanian Superbike au anuntat astazi, in cadrul conferintei de presa organizata cu ocazia SAM 2013, deschiderea oficiala a sezonului competitional 2013. Noul sezon este dedicat pilotilor de viteza, si introduce doua noi clase in competitie: Superbike Challenge si Supersport Challenge, ambele powered by Dunlop.

Fata de sezonul precedent, dedicat pilotilor incepatori prin infiintarea cupelor GP Racer Rookies CUP 1000 si GP Racer Rookies CUP 600, sezonul 2013 al cupei Dunlop Romanian Superbike deschide doua noi clase special dedicate pilotilor mai rapizi, cu performante mai mari pe circuitele de viteza.

Astfel, cei care obtin timpi foarte buni in sesiunile de calificari vor putea lua startul separat la cursele din 2013, punctand insa cu timpii obtinuti atat in clasamentul superbike cat si in cel al clasei superbike challenge, si respectiv atat in supersport cat si in cel al clasei supersport challenge.

„Prin aportul masiv de concurenti la start, sau prin faptul ca incercam sa unim etape din Dunlop RoSBK cu etape din competitii internationale, anumite piste si anumite etape din Dunlop Romanian Superbike devin adesea aglomerate. Initiativa noastra de a deschide doua noi clase dedicate pilotilor rapizi, care in situatii de aglomerare la start risca sa ramana blocati in spatele unor sportivi mai lenti dupa primul sau al doilea viraj, ii are in vedere si pe pilotii straini pe care ne-am propus sa ii atragem la cat mai multe din etapele noastre”, a subliniat Ionut Mistode, co-organizator al Dunlop Romanian Superbike. „La noi in cupa, participa frecvent piloti din Bulgaria, Israel, Grecia sau Ungaria.

Pilotii din Bulgaria sunt frecvent in top, iar ultimele doua sezoane s-au clasat in primii 10 sportivi la sfarsit de sezon. Incepand din 2013, dorim sa ii avem cat mai aproape, cu atat mai mult cu cat vom incepe si intrecerile pe circuite 100% romanesti”, a mai adaugat acesta.

Pentru cresterea performantei, in 2013 sportivii Dunlop Romanian Superbike vor avea posibilitatea de a puncta si in clasamentul pe echipe. Oricare doi piloti vor putea forma cate o echipa, iar in baza punctelor acumulate impreuna vor inscrie si in clasamentul pe echipe.

Pe langa aceste noutati, senzatiile sezonului 2013 in Dunlop Romanian Superbike raman etapele programate in Romania, doua fiind programate la Targu Mures pe MuresRing si una la MotorPark Adancata. Aflate inca in constructie, cele doua circuite raman inca sub rezerva scoaterii din calendar pana la jumatatea sezonului. Astfel, desi fundatia in cazul MotorPark este turnata deja in proportie de 90%, iar la MuresRing terminarea lucrarilor e programata pentru septembrie a.c., organizatorii Dunlop Romanian Superbike 2013 isi rezerva dreptul de a scoate aceste etape din calendar si de a incheia sezonul cu traditionala etapa de la Serres.

Prima etapa a Dunlop Romanian Superbike 2013 este programata in perioada 25-27 aprilie a.c. pe circuitul de la Serres. Pentru acest debut de sezon organizatorii asteapta o prezenta numeroasa, atat din Romania, cat si din alte tari participante.

Share

Leave a Reply

seventeen − 8 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373