Stiri

Dunlop va echipa noul Porsche 911 GT3 cu anvelope Sport Maxx Race

De 6 septembrie 2013No Comments

Dunlop, unul din producătorii de anvelope de înaltă şi ultra-înaltă performanţă lideri la nivel mondial, anunță că anvelopele sale de înaltă performanță Sport Maxx Race au fost alese pentru noul Porsche 911 GT3. Anvelopa Sport Maxx Race a fost aprobată ca echipare originală pentru noul 911 GT3 datorită abilității sale de a livra o performanță echilibrată și sportivă la un nivel înalt.

Această anvelopă sport, construită pe ADN-ul Dunlop din cursele de profil, va echipa noul Porsche 911 GT3 in dimensiunea 245/35 ZR20 (91Y) NO pentru puntea față și 305/30 ZR20 (103Y) XL NO pentru puntea spate. Dimensiunile și combinația specifice au fost special dezvoltate pentru noul Porsche 911 GT3 și construite în strânsă colaborare cu Porsche.

Andreas Preuninger, Project Manager pentru mașini GT la Porsche AG a declarat: „Eram convinși de abilitățile anvelopei Sport Maxx Race dezvoltată de cei de la Dunlop pentru mașinile de curse de la clasa GT3, în primul rând datorită nivelului său ridicat de aderență. Am putut să îmbunătățim decelerarea frânării mașinii mulțumită anvelopelor, iar transmisia forțelor transversale a fost optimizată. Răspunsul prompt al direcției și înalta stabilitate au făcut ca această anvelopă să fie și  mai mult apreciată.” Au fost de asemenea realizate o serie de teste pe pista de curse Nürburgring Nordschleife, unde suprafețele variate de asfalt ale acestui circuit, curbele largi și strânse au confirmat abilitățile solide ale anvelopei de a performa excelent pe modelul 911 GT3.

Sport Maxx Race cu gene de curse

Anvelopa Dunlop Sport Maxx Race, a luat naștere având la bază 125 de ani de tehnologie pentru curse și este dezvoltată cu componente specifice anvelopelor de curse, construite de inginerii Dunlop care au o vastă experiență atât în cursele de motorsport cât și în privința anvelopelor de stradă. Rezultatul observat și măsurat este o impresionantă aderență în condiții de temperaturi foarte variate, cu o solidă stabilitate a umărului exterior ce asigură o virare excelentă.

“Al 125-lea an din istoria Dunlop este o celebrare a abilității companiei de a livra cea mai bună tehnologie în motorsport pentru cele mai incitante trasee și mașini de curse,” adaugă Sanjay Khanna, Managing Director Dunlop Brand. “Să fii ales de către o marcă iconică de mașini, precum Porsche, pentru a echipa o mașină sport fruntașă precum noul 911 GT3 este o reflectare în cel mai înalt grad a abilității noastre de a continua să facem asta, zi de zi, atât astăzi cât și în viitor”.

Dublă aniversare

Prezentarea noului Porsche 911 GT3 din acest an merge mână în mână cu a 50-a aniversare a seriei 911. Dunlop de asemenea celebrează o aniversare anul acesta, având în spate 125 de ani de când fondatorul său, John Boyd Dunlop, a inventat prima anvelopă pneumatică. Tehnologia sa stă la baza tuturor anvelopelor moderne actuale și determinarea lui de a livra cele mai bune produse pieței continuă și astăzi la Dunlop.

Share

Leave a Reply

2 × 4 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373