Stiri

E oficial. Primul Porsche 911 electric nu va fi lansat in urmatorii 10 ani

De 20 noiembrie 2017No Comments

Porsche lucreaza la primul sau model electric de serie, care va lua forma pornind de la conceptul Mission E.  Dincolo de atasamentul marcii din Stuttgart pentru dezvoltarea sustenabila in directia automobilelor electrice, Porsche lucreaza si la vechile sale proiecte.

Unul dintre acestea, cel mai important, de fapt, este dezvoltarea unei noi generatii 911. Desi modelul aflat in faza de creatie este gandit sa primeasca si o versiune hibrida, cel mai probabil nu o va primi. Mai mult, Porsche 911 nu va avea o versiune electrica odata cu noua generatie, si nu o va avea in urmatorul deceniu.

Desi inginerii au gandit o electrificare partiala pentru viitorul 911, inaltii oficiali de la Porsche nu au dat inca unda verde, ingrijorandu-se ca modelul va avea prea multe kilograme in plus.

Oliver Blume, CEO-ul Porsche, spune ca motul cu combustie interna va ramane inca cel putin zece ani pe modelul 911, estimand ca pentru 911 EV vor trece circa 15 ani. Seful marcii germane a dezvaluit ca inginerii vor lucra totusi la model: „Cand clientii il vor dori, noi vom fi gata!”.

Share

Leave a Reply

13 + 6 =