Motorsport

Echipajul romanesc din Raliul Acropolelor s-a intors acasa cu o clasare pe podium

De 1 aprilie 2014No Comments

Alex. Filip si Bogdan Iancu si-au inceput campania in Campionatul European cu o clasare pe podium in Raliul Acropolelor cu modelul Renault Clio R3. Experienta, una complet noua, va continua cu participarea in urmatoarele raliuri desfasurate pe asfalt.

Editia a 60-a a celebrului raliu a fost una mixta, in prima zi fiind programate 6 probe pe asfalt, iar in cea de-a doua inca sase pe macadam si o super speciala pe asfalt, pe malul marii, in orasul Corint. “Sunt foarte fericit ca am reusit sa primim increderea partenerilor nostri pentru a ne sustine in acest proiect, iar faptul ca am inceput acest nou proiect competitional cu Raliul Acropolelor este un vis devenit realitate pentru mine”, a spus Alex. Filip.

Pentru echipajul roman, experienta in Campionatul European de Raliuri a fost una cu multe lucruri complet noi. “Am avut recunoasteri cu doar doua treceri, a fost un raliu cu o zi pe asfalt, una pe macadam, numar limitat de anvelope, alimentarea masinii la statiile de benzina, am folosit in premiera noile pneuri dezvoltate de Michelin pentru asfalt si care sunt cu mult diferite fata de slick-urile clasice, dar a fost o experienta senzationala.

Comanda noastra de anvelope s-a ratacit, asa ca inainte de start nu aveam la dispozitie anvelopele necesare. Le multumim colegilor Simone Tempestini si Zoltan Bessenyey care ne-au cedat din stocul lor si in acest fel am putut concura cu ei de la egal la egal”, a spus Bogdan Iancu, copilotul echipajului. In prima zi au fost programate 6 probe speciale pe asfalt cu o lungime totala de aproape 125 km, iar la finalul zilei Alex Filip si Bogdan Iancu se aflau pe locul secund in clasamentul 2WD. “Am avut un ritm bun in prima zi si am reusit sa terminam pe doua probe cu cel de-al doilea timp. A fost o experienta fantastica si nu regret nicio secunda decizia de a concura in ERC anul acesta”, a spus Alex. Filip, dupa prima zi din Raliul Acropolelor.

 

In ziua a doua, Alex. Filip nu s-a acomodat la fel de repede cu probele pe macadam si a pierdut o jumatate de minut pe prima speciala a zilei dupa o usoara iesire in decor. “Am retrogradat pe pozitia a patra dupa acest incident si apoi am incercat sa recuperam timpul pierdut. Concurenta a fost una foarte puternica si a fost clar cel mai frumos raliu din cariera”, a adaugat 

Share

Leave a Reply

seven + seventeen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373