Stiri

Editie limitata Morgan cu expertiza Rally Raid UK si tehnica xDrive BMW

De 5 august 2021august 7th, 2021No Comments
; ; ; ; ;

Doar opt exemplare, fiecare costand 170.000 lire sterline plus taxe, va produce Morgan din versiunea Plus Four CX-T. Modelul este destinat pasionatilor de rally raid, care vor primi o masina pregatita deja pentru a infrunta terenuri specifice curselor de anduranta. Unitatile vor fi produse la fabrica Morgan din Malvern, UK, pentru ca tuningul final sa fie facut de compania specializata in Dakar, Rally Raid UK.

Morgan Plus Four CX-T a preluat de la BMW diferentialul electronic X-Drive, care a fost calibrat special pentru modelul britanic. Sunt trei moduri de setare a diferentialului, cu diferite grade de blocare: Road, All-Terrain cu blocare 45% catre spate si All-Terrain Extreme, in care diferentialul spate este blocat total. Folosirea unui nou sistem de esapament si modificarea suspensiei au dus la obtinerea unei garzi la sol de 230 mm.

La exterior s-au optimizat modalitatile de depozitare si transport, precum si capacitatea de incarcare. Astfel, masina este “asezonata” de jur-imprejur cu doua valize impermeabile Pelican, o cutie de aluminiu Zarges, doua containere Rotopax de 11 litri si doua roti de rezerva. De asemenea, se pot monta pe caroserie suporturi pentru biciclete ori plasci de surf.

Interiorul a fost personalizat in aceeasi nota, pentru a primi cat mai multe elemente necesare navigarii pe drumuri neumblate, gen busola, carnet de notite, harta, toate fiind securizate cat mai bine. Special pentru Plus Four CX-T, Morgan a dezvoltat un hard top din materiale compozite, care se monteaza intre roll cage-uri interne si externe.

Aceasta editie limitata este al doilea proiect special Morgan din 2021, dupa Plus 8 GTR, si coincide cu anuntarea upgrade-ului adus modelului 2022.

Share