ElectricHighlightStiri

Electricul BMW i4, ultimele teste inainte de lansare

De 24 ianuarie 2021ianuarie 31st, 2021No Comments
; ; ; ; ;

i4 este un Gran Coupe cu patru usi, cu propulsie full electrica, ce va concura in segmentul mediu premium. „Pentru prima data, am dezvoltat un BMW cu ADN sportiv, pentru un condus full electric, in intregime de la zero. BMW i4 ofera tot ceea ce reprezinta BMW – si este si full electric.” explica project managerul David Alfredo Ferrufino Camacho.

Cu cateva luni inainte de premiera sa mondiala, BMW i4 parcurge in prezent faza finala de teste dinamice. Aici, accentul se pune pe folosirea integrata a tuturor componentelor de transmisie si suspensie, asigurandu-se ca livrarea spontana a puterii motorului electric este combinata cu o manevrabilitate precis controlabila in orice situatie.

Cei 530 CP ii asigura un sprint de la 0 la 100 km/h in patru secunde. In plus, BMW a dezvoltat un sistemul de control al patinarii rotilor fata (ARB) ce garanteaza in orice moment o tractiune optima si o stabilitate perfecta in linie dreapta – chiar si pe suprafetele alunecoase ale drumului. „BMW i4 transmite senzatia ca este usor si agil, dar si solid si autoritar”, completeaza Camacho. „Cu precizia sa directionala superioara si cu un nivel ridicat de stabilitate in viraje, pare ca se lipeste de drum. Toate automobilele electrice sunt capabile de accelerare rapida pe linie dreapta. Dar aceasta nu este suficient pentru noi, la BMW.”

BMW i4 are o autonomie full electrica de pana la 600 de kilometri.

Share