ElectricStiri

Electricul Cupra UrbanRebel vine in 2025 cu 440 km autonomie

De 9 iunie 2022iunie 11th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Cupra si-a prezentat planurile de dezvoltare in cadrul unui eveniment desfasurat cu mult fast in Terramar, Sitges. Cea mai importanta veste are ca proganist noul model de clasa mica, UrbanRebel, o electrica de 4,03 metri lungime, care va oferi o autonomie de pana la 440 km. Noul model foloseste platforma MEB a Grupului Volkswagen, integrand materiale sustenabile si polimeri reciclabili.

 De asemenea, la dezvoltarea masinii au fost integrate tehnologii precum printarea si coaserea 3D, dar si design parametric. Chiar daca este o masina de segment B, UrbanRebel chiar va fi rebela, avand in vedere ca motorul electric dezvolta 226 CP si propulseaza masina de la 0 la 100 km/h in doar 6,9 secunde. Proiectat si dezvoltat la Barcelona, modelul electric se va produce la fabrica din Martorell. De altfel, cu putin timp in urma Grupul VW si SEAT au anuntat o investitie de 10 miliarde de euro intr-o Gigafactory.

In afara de UrbanRebel, Wayne Griffiths CEO-ul CUPRA a anuntat inca doi modele: SUV-ul Terramar – o masina de 4,5 m lungime, disponibila cu motoare cu ardere interna si plug-in hybrid cu autonomie electrica de 100 km – care va fi produs in Ungaria, la fabrica Audi din Gyor, respectiv modelul Cupra Tavascan, al carui concept a fost aratat in 2019. Aceste doua modele vor fi lansate in 2024.

Share