HighlightStiri

Electrificarea aduce concedieri in Germania

De 3 februarie 2020No Comments

Conform National Platform for the Future of Mobility, care ofera consultanta guvernului de la Bonn, pana in 2030 Germania va elimina 410.000 de locuri de munca din industria constructoare de automobile. Iar aceste masuri vin ca urmare a dezvoltarii exponentiale a segmentului electrificat, in care disparitia motorului cu ardere interna si simplitatea in asamblarea pe linia de productie vor trimite acasa o parte dintre muncitori.

Spre exemplu, aproximativ 88.000 de muncitori vor fi eliminati tocmai din aceasta cauza. Iar un alt factor este automatizarea si robotizarea liniilor de fabricatie.Un indicator care ar putea sa ofere o informatie utila este faptul ca din 1991 si pana in prezent, doar in 2018 s-a mai atins un grad foarte mare de ocupare a locurilor de munca di aceasta industrie (834.000 de angajati).

Apoi mai este discutia si cu serviciile after-sale, pentru ca o masina electrica are o mentenanta mult mai redusa, pentru ca nu mai va fin cazul unor consumabile de genul ulei si filtre. Doar pentru Germania, Audi estimeaza o taiere de 9.500 de locuri der munca pana in 2025, grupul Daimler a ajuns la un acord cu sindicatele pentru o restructurare semnificativa la nivel glob pana in 2020, iar BMW are in plan o eficientizare a costurilor, chiar daca pana in prezent nu a anuntat planuri referitoare la personalul angajat.

Share

Leave a Reply

1 + five =