HighlightStiri

Electrizant: Pininfarina Battista Anniversario, editie limitata la 5 unitati

De 4 martie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ;

In 2019, la Salonul Auto de la Geneva, Pininfarina prezenta hypercar-ul electric Battista. Anul acesta, producatorul italian ne surprinde cu Battista Anniversario, cel mai puternic model de strada produs pana acum in Italia. Pret: 2,6 milioane de euro.

Text: Teodor Stefan

Productia Battista Anniversario va debuta pana la sfarsitul anului in Cambiano, Torino, cele 5 exemplare fiind incluse in productia totala de 150 de unitati prevazuta pentru Pininfarina Battista. Estetic, modelul aniversar dispune de Furiosa package, adica spoiler fata din fibra de carbon, elemente aerodinamice laterale si difuzor posterior realizate din acelasi material, respectiv caroserie in trei culori – Iconica Blu, Bianco Sestriere si Grigio Antonelliano – cu numeroase elemente de carbon.

Eleronul posterior si aripioarele adiacente au fost realizate special pentru Battista Anniversario. Procesul manual de vopsire a fiecarui Battista Anniversario dureaza cateva saptamani, „acesta fiind unul dintre cele mai complexe procese de acest gen din lume”, afirma Luca Borgogno, Chief Design Officer. Noile jante Impulso de 21 de inci si pneuri de inalta performanta reduc masa proprie a modelului cu 10 kg.
Daca la nivelul caroseriei si interiorului remarcam elemente specifice Battista Anniversario, ca motorizare avem aceleasi detalii: 4 motoare electrice care produc 1900 CP si 2300 Nm. Potrivit Pininfarina, prima 100 km/h este atinsa in sub doua secunde, 0-300 km/h in mai putin de 12 secunde, iar viteza maxima este de 350 km/h. Ansamblul de baterii 120 kWh confera hypercar-ului o autonomie de peste 500 km.

Share

Leave a Reply

twelve − 2 =