Stiri

Elon Musk prezinta tunelul cu care vrea sa revolutioneze transportul

De 20 decembrie 2018No Comments

Elon Musk si startup-ul sau The Boring Company au prezentat tunelul de 1,14 mile construit in Los Angeles pentru a testa un nou sistem de transport revolutionar. Cei invitati la evenimentul de prezentare au avut ocazia sa testeze la bordul unui Tesla Model X noul sistem de transport propus de CEO-ul Tesla si SpaceX.

Desi are o lungime mica, tunelul lui Elon Musk va propune revolutionarea transporturilor pe distante lungi. Prevazut cu un lift pentru masini si cu un sistem special de prindere al rotilor din fata, tunelul foloseste un  ecartament special care mentine masina pe trasa tunelului, urmand sa permita viteze de pana la 240 km/h.

In timpul testelor s-a mers cu viteze de pana la 64 km/h iar cei care dorit sa discute despre experienta au mentionat faptul ca in scurta calatorie au fost zguduiti serios. Elon Musk a tinut sa declare imediat: „Am facut totul pe fuga, dar cand vom fi gata nu va mai exista nicio zguduiala. Calatoria va fi lina ca pe sticla. Asta este doar un prototip si de aceea are cateva neregularitati”.

The Boring Company a anuntat ca intreaga constructie a durat 18 luni si a costat 10 milioane dolari. Daca va primi finantare pentru constructia de tuneluri, sistemul de transport va fi eligibil vehiculelor electrice si autonome dar si unor capsule cu 16 locuri pentru pasageri care vor putea calatori la viteze foarte mari prin sistemul Loop.

Share

Leave a Reply

nine + 9 =