Stiri

Elon Musk promite un asistent precum KITT pe masinile Tesla

De 31 iulie 2018No Comments

Tesla a anuntat acum ceva timp ca lucreaza la o tehnologie noua bazata pe inteligenta artificiala (AI), insa nu se stia ce anume va fi pana astazi.

In stilul traditional al companiei conduse de Elon Musk, noile informatii despre inteligenta artificiala au venit de pe Twitter, unde CEO-ul companiei a raspuns cu un simplu „Da” la intrebarea unui fan: „Vor avea masinile Tesla un K.I.T.T. propriu pe care sa-l foloseasca prin intermediul AI”.

Fanul companiei din Palo Alto, California, facea referire la serialul din anii ’80 in care KITT era o masina inteligenta care prefigura de pe atunci cam ceea ce incepe sa se intample acum in industria auto. Dincolo de apropierea cu celebrul personaj fictiv KITT, Elon Musk isi doreste AI in masinile Tesla ca pe un sistem avansat de voice control in care masina sa comunice total cu soferul.

Ideea unui KITT in Tesla inseamna ca soferul va putea folosi voice control pentru a-i cere automobilului aproape orice tine de functionalitatile acestuia. Tehnologia inteligentei artificiale la Tesla va duce la disparitia completa a butoanelor si comenzilor manuale din interiorul modelelor electrice.

Share

Leave a Reply

10 − 3 =