Stiri

Este oficial, Ford Fiesta iese din productie in 2023

De 2 noiembrie 2022No Comments

Dupa multiple zvonuri si tot atatea speculatii, Ford a confirmat ca Fiesta va parasi definitiv gama incepand de la jumatatea anului viitor. Indelungata cariera a hatchback-ului Ford, ce s-a vandut din 1976 si pana in prezent in peste 22 de milioane de unitati, va deveni istorie incepand cu sfarsitul lui iunie 2023, data de la care Fiesta va fi scos definitiv si irevocabil din productie de pe linia de asamblare a uzinei din Koln, Germania.

Ford Fiesta, candva cel mai vandut automobil din Europa, va fi inlocuit in gama Ford de viitorul Puma EV, versiunea electrica a SUV-ului cu acelasi nume, care urmeaza a fi produsa tot la Craiova. Viitorul Puma EV apare de altfel in cateva cadre din elogiul video prin care Ford isi ia, intr-o maniera de-a dreptul emotionanta, la revedere de la unul din cele mai de succes modele din istoria sa. 

Alaturi de Fiesta, Ford urmeaza sa pensioneze si MPV-urile S-Max si Galaxy, scoase din joc, la fel ca Fiesta, de succesul de-a dreptul fulminant de care se bucura SUV-urile si crossover-ele in ultima perioada de timp.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373