HighlightStiri

Euro NCAP, o noua sesiune de testare

De 5 decembrie 2019No Comments
; ; ; ;

Doisprezece modele au fost testate de forul european, inclusiv doua electrice. Rezultatele nu au fost excelente pe linie, fiind un model cotat cu 3 stele si doua cu un rating de 4 stele. Sa incepem cu modelele care au obtinut 5 stele.

Electrice

Tesla Model X, a trecut printr-un proces de update si este, fara indoiala, performera acestei editii, cu un rating de 98 de procente pentru protectia adultilor, rezultat care pozitioneaza modelul american ca unul dintre pretendentii la titlul Best in Class din acest an. La categoria Safety Assist a acumulat 94%, acelasi punctaj pe care l-a obtinut si Model 3 la testele de la inceputul anului. Acest rezultat plaseaza cele doua modele Tesla pe primul loc la sectiunea respectiva, in contextul noilor protocoale de testare Euro NCAP.

Porsche Taycan este al doilea model electric testat si tot cu un rezultat bun. Este primul model Porsche full electric, conceput pentru a infrunta Tesla Model S si Jaguar I-Pace. Cotat tot cu 5 stele, nu se apropie insa de performanta lui Model X. Taycan a strans 85% pentru protectia ocupantilor, 83% pentru a copiilor si un rezultat modest pentru el, de 73% la capitolul Safety Assist.

Tot de 5 stele

Skoda Octavia, Renault Captur, Ford Kuga si Audi Q7 au avut rezultate bune raportat la clasele din care fac parte. 2008 imparte platforma tehnica cu alte modele din Grupul PSA, precum DS 3 Crossback si Opel Corsa, care au fost testate tot in acest an. Ca si in cazul lui DS 3, Peugeot 2008 ofera pentru toate versiunile un pachet optional, denumit „Safety Plus”, care adauga alaturi de camera video si un senzor de proximitate, conferindu-i masinii abilitatea AEB (Autonomous Emergency Braking). Noul Subaru Forester a avut, de asemenea, un comportament bun, cu un scor foarte bu (91%) pentru protectia copiilor. In fine, Ford Mondeo, ce a primit AEB, centuri spate cu pretensionare si limitatoare de sarcina a obtinut tot un rating de 5 stele.

Bine si mai putin bine

Volkswagen Sharan si fratele de platforma SEAT Alhambra au fost imbunanatite la perioade constante de timp de grupul VAG, primind AEB si centuri spate cu pretensionare. In plus, sunt printre putinele modele de pe piata care ofera compatibilitate i-Size  pentru toate scaunele. Ambele modele au realizat un punctaj aferent unui verdict de 4 stele. Jeep Renegade este singurul model care a obtinut anul acesta un rating de 3 stele, cu procentaje de 82% pentru protectia pasagerilor adulti, 84% petru copii, 55% pentru pietoni si 58% la Safety Assist.

Share

Leave a Reply

three − 1 =