Stiri

EuroNCAP a testat Jeep Cherokee, Mercedes CLA, Suzuki SX4 si Peugeot 2008

De 23 octombrie 2013No Comments

Ultima sesiune de teste de la EuroNCAP a inclus modelele Jeep Cherokee, Mercedes CLA, Suzuki SX4 si Peugeot 2008. fiecare reusind sa obtina toate cele cinci stele.

Faptul ca cele patru modele testate au obtinut punctajul maxim nu reprezinta o surpriza, singurele diferente fiind la testul sistemului de contol al stabilitatii care a aratat ca modelului Suzuki SX4 este ceva mai „lenes” la acest capitol. In afara de acest mic neajuns, modelul japonez s-a descurcat bine la toate disciplinele.

Jeep Cherokee se descurca bine cand vine vorba de protejarea pasagerilor in cazul unui impact frontal, problemele aparand la impactul din spate unde SUV-ul american a reusit sa obtina doar cotatia „marginal”.

Punctul unde Mercdes CLA nu a stat foarte bine este la impactul lateral cu un stalp, unde a obtinut un scor de 6,5, manechinul de test prezentand urme de compresie la nivelul coastelor.

Peugeot 2008 reprezinta un caz mai special deoarece masina a fost „evaluata” pe baza rezultatelor obtinute de modelul 208, cu care imparte platforma tehnica si elemetele de structura. In urma analizelor facute de catre specialistii EuroNCAP asupra diferentelor dintre cele doua caroserii, s-a tras concluzia ca multe capitole nu necesita o testare efectiva. Rezultatele finale arata o valoare buna a protectiei pasagerilor in cazukl unui impact frontal, rezultatele impactului lateral cu un stalp si cel din spate fiind la un nivel mediu.

{gallery}EuroNCAP 0ct 2013{/gallery}

Share

Leave a Reply

ten − one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373