HighlightSpecial

Exista un om din conducerea BMW care vrea neaparat un supercar

De 8 octombrie 2018No Comments

Marca premium identificata cu inalta performanta, placerea condusului si sportivitatea masinilor sale, BMW continua sa nu aiba un supercar in gama sa.

Klaus Frohlich, seful departamentului de dezvoltare de la BMW, doreste sa schimbe aceasta paradigma si sa construiasca un succesor spiritual al legendarului M1. Desi subiectul s-a mai aflat in discutie, abia acum este prima data cand un inalt oficial BMW vorbeste deschis despre aceasta posibilitate, punctand ca va continua sa sustina in cadrul conduncerii un astfel de proiect. Klaus Frohlich vede un supercar BMW sub caroseria din fibra de carbon a lui i8.

Am un sasiu din fibra de carbon minunat in portofoliul meu de masini. Acum este folosit pentru i8, o masina lansata inca din 2014. Asa ca vreau sa folosesc acest lucru si sa-i ofer mai multa performanta, electrica si conventionala. Am putea ajunge in zona a 600 cai putere pe o masina care nu va avea 2 tone”, a declarat Frohlich.

Tot el spune ca un astfel BMW nu are nicio sansa sa ajunga pe piata in acest deceniu, insa va exista o ortunitate in deceniul urmator. „Sasiul este atat de robust, atat de bun si usor incat vreau sa-l folosesc si pentru o a doua generatie. Lucrez din greu sa fac acest lucru sa se intample”, adauga Frohlich.

Dorinta directorului de dezvoltare de la BMW nu este imparatsita si de seful diviziei BMW M, Frank Van Meel, care a declarat acum un an ca nu vede sensul unui supercar BMW care ar tinti asupra unui grup foarte mic de oameni.

Share

Leave a Reply

nine + eleven =