HighlightSpecial

Expeditie cu TVR Chiamera de la Polul Nord pana in Tara de Foc: 32 000 km fara nicio problema

De 26 martie 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Brandul auto britanic TVR nu a reusit sa revina in activitate insa si-a pastrat aproape fanii din lumea automobilelor. Supercarurile britanice construite pentru a fi etalata in dupa-amiezele insorite de duminica au reusit sa-si faca un nume chiar daca au avut mereu probleme de fiabilitate si nu au fost niciodata niste masini confortabile. Plecand de a aceasta substanta, de la puritatea mecanica pe care o redau, masinile TVR reusesc si acum sa impresioneze si sa-si depaseasca conditia. Cel putin asta demonstreaza Ben Coombs care a reusit sa termine cu un TVR Chiamera o calatorie de la Polul Nord pana in extremitatea Americii de Sud.

Dupa 32 000 km si 23 de tari traversate, batranul TVR a reusit performanta de a-si transporta posesorul de la cel mai nordic pub, localizat in apropierea Polului Nord, la cel mai sudic, gasit in Tara de Foc. Asa s-a nascut expeditia Pub2Pub, care a inceput la 1000 km de Polul Nord, intr-un oras minier din epoca sovietica de pe insula Svalbard, loc in care insa TVR-ul nu a ajuns, asteptand pe continent in nordul Norvegiei. Masina si-a inceput calatoria pe asfalt coborand peninsula scandinava si nordul Europei pana in portul Southampton, unde s-a imbarcat pentru a ajunge in Lumea Noua. A ajuns la New York de unde si-a inceput cu adevarat aventura prin toata America pana in Tara de Foc.

TVR Chiamera a strabatut periculoasa zona de granita dintre SUA si Mexic cu succes si a patruns in adancul Americii Centrale, strabatand tari precum Costa Rica sau Panama. Vamesii din Costa Rica au tinut automobilul blocat in vama pentru 8 zile din cazuza volanului sau amplasat pe dreapta. Ben Coombs a reusit insa sa obtina un permis special de trecere pentru a ajunge in Panama in cele din urma, de unde s-a imbarcat pe o nava pentru a ajunge din nou la asfalt, in portul Cartagena din Columbia.

V8-ul masinii britanice a fost serios pus la incercare in tarile Americii de Sud, unde drumurile i-au purtat pe calatori la altitudini foarte mari in Columbia si Peru. Mai mult, aventurierii au trecut fara probleme celebrul „Drum al Mortii ” din Bolivia, in ciuda macadamului care ar fi putut fi inconfortabil pentru siguranta masinii. Dupa 6 luni de la plecare si peste 25 mii km parcusi, TVR-ul se lovea de primele probleme  în sud-vestul Boliviei, langa creasta Anzilor, la o altitudine de 3 600 m deasupra nivelului marii, in cel mai mare deșert de sare din lume, Salar de Uyuni.

Dupa o scurta trecere prin service, Chiamera si-a revenit si si-a reluat calatoria pe drumurile de macadam pana in desertul Atacama din Chile. Dupa ce au trecut prin frumosul oras Santiago de Chile, aventurierii purtati de un TVR, un supercar britanic V8 de pe vremuri, au luat in piept campiile monotone ale Patagoniei strajuite de Anzii din departare. TVR-ul a ajuns in Tara de Foc prin partea sa chiliana cu un ambreiaj schimbat in Nicaragua si un schimb de ulei si filtre in Peru.

Share

Leave a Reply

one × one =