HighlightStiri

Exuberanta sub cerul liber – Noul Porsche 911 Targa

De 18 mai 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Dupa Coupe si Cabrio, Porsche a prezentat versiunea Targa a generatiei 992, cu siguranta cea mai fascinanta si cool forma a lui Porsche 911. Aceasta va debuta pe versiunile cu tractiune integrala, Targa 4 si Targa 4S. Acoperisul amovibil, specific inca de la versiunea originala din 1965, este complet automatizat si se deschide in 19 secunde. 

Motorul este acelasi boxer de trei litri care ofera 385 CP pentru versiunea Targa 4 si 450 CP pentru 4S, propulsand masina pana la 100 km/h in 4,2 secunde, respectiv 3,6 secunde. Viteza maxima nu este limitata la nici una dintre versiuni, ajungand la 289 km/h, respectiv 304 km/h. In afara de transmisia automata PDK, cu doua ambreiaje si opt trepte, oferita in standard, 911 Targa 4S poate fi comandat si cu noua cutie manuala cu sapte rapoarte, la care este inclus si pachetul Sport Chrono.

Sistemul de tractiune integrala a fost optimizat, astfel ca ambreiajul si carcasa diferentialului au sistem de racire cu apa, iar discurile de frictiune sunt ranforsate pentru a putea suporta un sarcina mai mare. Sistemele PASM, Porsche Torque Vectoring Plus si Wet mode se regasesc, de asemenea in standard, iar optional se poate alege sistemul de franare cu discuri ceramice, PCCB.

Sunt prezente in premiera la Targa functia Smartlift, care poate mari putin garda la sol pentru utilizarea cotidiana, alaturi de tehnologia Porsche InnoDrive, aceasta incluzand cruise control adaptiv.

Exteriorul si interiorul sunt similare cu ale celorlalte versiuni 911 ale acestei generatii, cu eleronul escamotabil si fasia luminoasa transversala la partea posterioara, multe panouri ale caroseriei realizate din aluminiu, respectiv sistemul Porsche Communication Management (PCM) cu ecran de 10,9 inci.

Versiunile Targa vor fi disponibile in Romania incepand cu luna august, iar preturile de pornire sunt de 134.054 euro pentru 911 Targa 4 si 149.529 euro pentru Targa 4S.

Share

Leave a Reply

eleven + eight =