HighlightStiri

Facelift si editie limitata Honda Civic Type R

De 24 februarie 2020No Comments
; ; ; ; ; ;

Japonezii au adus cateva modificari hot hatch-ului, in principal la partea anterioara, unde calandrul si priza de aer au devenit mai late, cu efecte imbunatatite in ceea ce priveste racirea motorului. Pentru pasionati si colectionari, Honda propune o editie limitata la 100 de exemplare pentru Europa.

Dezvoltata, conform producatorului, pentru a fi cel mai dinamic hatchback cu tractiune fata de pe piata (desi Renault Megane RS Trophy-R este un concurent extratordinar de puternic), Civic Type R Limited Edition este cea mai extrema versiune produsa vreodata pe gama Civic. Aceasta se deosebeste de Type R “normal” prin jantele BBS de 20 de inci, echipate cu anvelope Michelin Cup 2, noua nuanta exterioara “Sunlight Yellow” si culoarea neagra a oglinzilor retriovizoare, prizei de aer de pe capota si eleronului spate.

La interior, rosul domina, incepand cu scaunele si volanul cu aplicatii din Alcantara si terminand cu insertiile de pe plansa de bord si panourile portierelor. Langa schimbatorul de viteze (cu un nou design) este plasata o placuta de aluminiu pe care este stantat numarul exemplarului din editia limitata.
Civic Type R Limited Edition are acelasi motor ca si Type R, 2.0 turbo VTEC, de 320 CP/6.500 rpm si 400 Nm/2.500 – 4.500 rpm, fiind creditata cu o acceleratie 0-100 km/h in 5,7 secunde. 

Comparativ cu un Type R in echiparea GT, modelul de fata este cu 47 kg mai usor, datorita renuntarii la sistemul de infotainment, la cel de aer conditionat si la o parte din materialele fonoabsorbante. In schimb, scaunele posterioare au fost pastrate, spre deosebire de alte modele “track oriented” care renunta la acestea. In fine, amortizoarele si asistarea directiei au primit noi setari pentru a maximiza feedback-ul.

Share

Leave a Reply

one × 1 =