Stiri

Facilitatile NASA, oferite pentru testarea masinilor autonome

De 24 iulie 2015No Comments

NASA

Cum programul de construire a navetelor spatiale NASA a fost inchis inca de acum 4 ani, foarte multe hangare ale Centrului Spatial Kennedy stau nefolosite.

In acest context, oficialii din Florida au venit cu un nou plan pentru fostele centre de cercetare. Locurile care au servit in trecut pentru a duce America in spatiu au mari sanse sa fie in curand utilizate pentru o noua tehnologie de ultima generatie: vehiculele autonome.

Un oficial al departamentului de Transport al statului Florida a anuntat ca bratul de dezvoltare economica al acestui minister a inceput sa curteze producatorii auto pentru a oferi centrele de cercetare ramase vacante in vederea dezvoltarii si testarii automobilelor fara soferi. „Lucram sa redam in folosinta facilitatile programului spatial pentru alte tehnologii inovatoare”, spune Paul Steinman, secretar la Departamentul de Transporturi din Florida.

Pana acum nu s-a incheiat niciun contract in acest sens, insa atat NASA cat si oficialii federali din transporturi si-au dat acordul pentru redirectionarea acestor facilitati catre dezvoltatorii  de automobile autonome.

Share

Leave a Reply

two × 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373