Stiri

Familia lui Steve McQueen da in judecata Ferrari

De 7 august 2018No Comments

Steve McQueen este disparut dintre noi de aproape patru decenii insa ramane si astazi un personaj iconic pentru automobilism si lumea filmelor cu masini.

Puternic conectat fenomenului automobilistic, Steve McQueen revine in actualitate printr-un proces pe care familia sa il intenteaza marcii Ferrari. Mai precis, familia fostului actor actioneaza in instanta Ferrari pentru o banala vopsea aplicata unei masini.

Motivul invocat s-a petrecut in 2016, cand divizia Ferrari Tailor Made a proiectat 70 de colantari cu cele mai semnificative modele Ferrari din istorie. Pentru a celebra 70 de ani de la nasterea brandului, picturile retro au fost expuse pe cateva modele la Salonul Auto de la Paris din acel an, printre ele aflandu-se un F12 Berlinetta botezat “The Stirling” sau un 488 GTB denumit “The Schumacher”. Un model alifornia T a fost, de asemenea, denumit “The Steve McQueen”.

Ferrari a considerat ca ii aduce un tribut legendarului actor, insa familia actorului a fost deranjata ca Ferrari a folosit numele fara aprobare si a creat campanii de marketing cu o editie speciala Ferrari Steve McQueen. La cererea avocatilor, in 2017, Ferrari a schimbat numele editiei in The Actor, insa a pastrat materialele promotionale cu imaginea actorului. Familia cere acum despagubiri de 1,7 milioane euro pentru folosirea marcii inregistrate fara aprobare.

Share

Leave a Reply

seventeen − three =