Stiri

Familia Porsche in fata unui proces de 1,8 mld. €

De 4 februarie 2014No Comments

In 2008, Porsche a cochetat serios cu ideea de a prelua gigantul VW. In plina criza economica, Porsche s-a imprumutat si a creat o situatie catastrofica pentru societate, o situatie care era sa aduca falimentul companiei din Stuttgart.

Salvarea celor de la Porsche a venit chiar din partea mult mai puternicului grup VW. Insa situatia nu a ramas fara consecinte. Sapte fonduri de investitii, care au pierdut bani in urma tranzactiei, isi doresc sa recupereze investitiile chiar de la Wolfgang Porsche, presedinte al consiliului de administratie Porsche, si Ferdinand Piech, membru al consiliului de administratie Porsche.

Cei doi fac parte din familia mostenitoare Porsche si sunt creditati pentru pierderile estimate la fondurile de investitii la 1,8 miliarde de euro. Wendelin Wiedeking, CEO Porsche in 2008, a reusit sa manipuleze bursa prin declaratiile facute in cazul preluarii VW. Investitorii au pariat pe scaderea actiunilor VW, deoarece Porsche a facut public faptul ca nu are de gand sa preia VW. Insa, in secret, Porsche planuia preluarea si a ajuns sa detina 75% din actiunile publice VW.

Cand acest lucru s-a aflat, era evident ca Porsche planuia o preluare totala iar actiunile VW au explodat, ajungand la 1000 de euro bucata.  In mod evident, daca  parieze ca actiunile unei companii vor scadea iar acestea cresc pana cand compania devine cea mai valoroasa din lume, pierzi extrem de multi bani.

Asta au facut si fondurile de investitii care acum acuza cei doi membri ai familiei Porsche de manipularea pietei. Porsche a anuntat oficial ca va proteja si va apara membrii consiliului de administratie cu toate resursele de care dispun. 

Share

Leave a Reply

eight + nineteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373