Stiri

Federal-Mogul se divizeaza in doi furnizori auto globali si se extinde in Romania

De 5 noiembrie 2014No Comments

Federal-Mogul Holdings Corporation a anunţat astăzi planul său de separare a diviziilor Powertrain şi Motorparts în două companii independente, cotate la bursă, care deservesc industriile globale OE şi aftermarket. Separarea va fi implementată prin împărțitrea  diviziei Federal-Mogul Motorparts între acţionarii Federal-Mogul Holdings Corporation.

Carl Icahn, Preşedinte al Consiliului de administraţie Federal-Mogul Holdings Corporation a precizat: „Prin separarea diviziilor Powertrain şi Motorparts ale Federal-Mogul urmează să creăm două companii independente, lideri de piaţă care se vor număra printre cele mai mari şi mai puternice dintre companiile globale din segmentele corespunzătoare. În urma separării, noua divizie Federal-Mogul Motorparts va avea acces la sume importante de capital, ce îi vor permite să urmărească achiziţii sinergetice în industria aftermarket extrem de fragmentată. Suplimentar, segmentul de activitate Federal-Mogul Powertrain va beneficia de mai multă atenţie din partea managementului şi de o alocare a resurselor mai bine aliniată cu priorităţile sale strategice. După separare, ambele segmente de activitate vor fi bine valorificate şi echilibrate pentru a dobândi succes pe cont propriu”. 

Divizia Federal-Mogul Motorparts vinde şi distribuie un portofoliu larg de produse prin intermediul a peste 20 dintre cele mai recunoscute mărci de pe piaţa aftermarket globală și deserveşte producătorii OE cu produse de frânare, direcţie-suspensie şi ştergătoare.

Achizitia Honeywell – fabrica romaneasca de la Ploiesti

Federal-Mogul a incheiat procesul de achizitie a companiei Honeywell, care detinea o fabrica la Ploiesti. Compania doreste sa extinda  activitatea curenta, limitata la doua linii de asamblare, cu inca doua linii de productie pana la inceputul lui 2016. Costul estimativ a unei linii de componente si piese auto este de aproximativ 10 milioane de dolari. In functie de cerere, nivelul de productie va creste de la 5 milioane de piese la 8 pana la finele anului si se doreste sa ajunga la 13 milioane de piese in 2015. De asemenea, compania continua procesul de extindere si va mai face circa 70 de angajari in urmatoarea perioada, urmand sa ajunga la un total de 340 de angajati in Romania. 

Inovatii Federal Mogul

Placute de franare fara cupru

Federal-Mogul Motorparts, o divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), furnizează plăcuţe de frână ecologice Eco-Friction® cu nivel scăzut de plumb pentru noul Mercedes-Benz C-Class. Acesta este primul vehicul echipat cu plăcuţele de frână inovatoare ale companiei, înainte de intrarea în vigoare în anul 2025 a actului normativ care prevede scăderea nivelului de cupru. De asemenea, gama Audi va fi dotata incepand cu anul viitor cu astfel de placute ecologice. 

Depunerile de cupru provenit de la plăcuţele de frână convenţionale au un efect negativ asupra nivelurilor de oxigen din apa dulce. Ca urmare, în S.U.A., statele California şi Washington au votat de curând legi noi care prevăd scăderea şi în cele din urmă eliminarea cuprului din plăcuţele de frână până în 2025. Silvano Veglia, Director de produse aftermarket Federal-Mogul, Frânare EMEA a precizat: „Eco-Friction oferă o soluţie actuală pentru provocările ecologice de mâine”. „Eliminarea cuprului reprezintă o provocare tehnologică considerabilă şi Federal-Mogul Motorparts este una dintre primele companii care aduce pe piaţă un asemenea produs. Producătorii de vehicule, precum Mercedes-Benz, au încredere că Ferodo poate furniza caracteristici de performanţă la acelaşi nivel sau superior faţă de materialele noastre de fricţiune tradiţionale”. 

Cuzineti

Compania a lansat gama de cuzineţi de motor Glyco® fără plumb pentru aftermarket în cadrul expoziţiei Automechanika din Frankfurt, Germania (16-20 septembrie). Compania este prima care oferă pe aftermarket un portofoliu cuprinzător de cuzineţi fără plumb. Federal-Mogul a dezvoltat cuzineţii fără plumb cu nouă ani înaintea cerinţelor legislative. Aceasta a reprezentat una dintre iniţiativele companiei de a elimina din portofoliul său de produse orice materiale care pot dăuna mediului şi oamenilor, înaintea cerinţelor legislative.

Noile pistoane pentru motoare pe benzina 

Cea mai nouă generaţie de pistoane Elastothermic de la Nüral pentru motoare pe benzină a fost dezvoltată special să reziste la temperaturile ridicate şi la ciclurile termice dure ale motoarelor turbo compacte actuale. Pistoanele Elastothermic de la Nüral sunt alcătuite dintr-o serie de elemente ce contribuie la rezistenţa structurală a pistonului, reducând în acelaşi timp greutatea şi frecarea. „Noul piston Elastothermic de la Nüral prezintă un design îmbunătăţit al galeriei de răcire.”, declara Nathan Mercer, manager de produse, pistoane, segmenţi şi cămăşi. 

Share

Leave a Reply

10 + 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373