Stiri

Ferrari 250 GT TDF castiga concursul de eleganta Villa d’Este 2021

De 4 octombrie 2021No Comments
; ; ; ;

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021 si-a desemnat castigatoriil, iar cel mai important premiu, Trofeo BMW Group a fost castigat de Ferrari 250 GT TDF. Masina de curse de anduranta, fabricata in 1956 si detinuta de americanul Brian Ross, a primit distinctia „Best of show” din partea juriului de specialitate. Pentru a saptea oara consecutiv, cel mai important premiu la cel mai exclusivist concurs de frumusete de patrimoniu pentru automobile de epoca din lume a fost acordat unei masini din productia italiana. 

Ferrari 250 GT TDF si-a aratat suprematia intr-un platou de concurs in care au figurat raritati adunate din opt decenii de istorie a automobilelor. Masina sport fusese desemnata deja drept castigatoare la clasa E, prezentata sub motto-ul „Big Band ’40s to awesome ’80s – Five Decades of Endurance Racing”. Pseudonimul „TDF”, este o referinta la cursa de automobile Tour de France, una din cele mai vechi competitii automobilistice din istorie, cu o prima editie organziata in 1899 si apogeul atins dupa relansarea in anii ’50. Aceasta a fost o cursa pe etape pentru automobile desfasurata pe drumurile franceze, iar un Ferrari 250 GT a fost victorios in 1956.

Automobilul prezentat la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021 a fost al doilea Tour de France construit in seria pe care Ferrari a continuat sa o produca. Chiar ziua in care a fost inmatriculata, masina a concurat intr-o cursa de anduranta importanta, Mille Miglia din Italia. In anii urmatori, coupé-ul usor, propulsat de un motor de 3,0 litri, cu 12 cilindri, a obtinut o serie de victorii in cursele de coasta. Astazi, starea sa perfect restaurata ascunde cu eleganta provocarile peste care a trecut acest automobil de-a lungul campaniilor sale.

Share