HighlightSpecial

Ferrari 250 GTO are sanse sa revina in productie

De 9 martie 2018No Comments

Sergio Marchionne, CEO Ferrari, admite ca exista o posibilitate ca Ferrari sa aduca inapoi legendarul model 250 GTO, insa precizeaza ca nu e inca suta la suta convins de aceasta idee.

Seria 250 GTO este poate cea mai apreciata din istoria Ferrari si fara indoiala reprezinta cele mai scumpe exemplare la casele de lictatii care organizeaza vanzari cu exemplare auto istorice. Miscarea este sensibila pentru ca ar putea determina clientii speciali ai Calutului Cabrat sa renunte la modelele contemporane disponibile in serie limitata pentru a se concentra pe reconstructia actuala a unui model vechi.

In plus, ideea nu este deloc originala, avand in vedere ca Jaguar a pus-o deja in practica prin programul Lightweight iar Aston Martin face acelasi lucru cu 25 de unitati DB4 GT. Ferrari a construit 39 de masini 250 GTO cu motor V12 si 3.0 litri. Fiecare masina este construita manual si prezinta cateva diferente minore de design.

Marchionne, omul care conduce destinele gigantului Fiat Chrysler, spune ca exista in lucru o platforma care va putea fi vazuta anii viitori, insa asta nu inseamna ca Ferrari va merge pana la capat cu acest proiect.

Share

Leave a Reply

11 + thirteen =