Special

Ferrari 275 GTB/4 NART Spider din 1967, vandut pentru 27,5 mil. $

De 19 august 2013No Comments

Zilele acestea se desfasoara la Monterey, SUA, un eveniment sustinut de casa de licitatii RM Auctions. Dintre masinile clasice prezentate colectionarilor s-a remarcat un Ferrari 275 GTB/4 NART Spider din 1967. Modelul, considerat dinainte vedeta evenimentului, a depasit toate asteptarile.

Specialistii din domeniu estimau o suma cuprinsa intre 14 si 17 milioane de dolari iar licitatia a inceput de la 10 milioane. Inca de la a doua strigare s-a ajuns la 16 milioane de dolari si se configura deja o suma record. In mod natural, suma a inceput sa creasca si a depasit 20 de milioane de dolari.

Orice Ferrari 275 GTB este o adevarata piesa de muzeu, insa cand colectionarii din SUA au intalnit un asemenea model disponibil in editia limitata North American Racing Team (doar 10 au fost construite – n.r.), situatia a devenit si mai tensionata si s-a ajuns la 25 de milioane de dolari. Modelul care a debutat in filmul „The Thomas Crown Affair” sub bagheta celebrului Steve McQueen are o poveste foarte interesanta si a fost scos la licitatie de mostenitorii singurului sau proprietar. Banii obtinuti vor fi donati in scopuri caritabile. (Povestea AICI).

Numele celui care a pus mana pe masina este Lawrence Stroll, un antreprenor canadian care a ajutat la dezvoltarea brandului de haine Tommy Hilfiger in anii ‚90. Acesta va trebui sa plateasca pentru masina o suma de 27,5 milioane de dolari, suma care cuprinde si comisionul casei de licitatii. In acest conditii, modelul Ferrari 275 GTB/4 NART Spider ajunge sa fie al doilea cel mai scump Ferrari scos vreodata la licitatie. 

Share

Leave a Reply

19 − eight =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373