Stiri

Ferrari 296 GTS isi da plafonul jos

De 19 aprilie 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Daca versiunea coupe a lui 296 are denumirea GTB (de la berlinetta), GTS-ul isi are sufixul de la Spider. Practic este un fel de caroserie targa, cu plafon rigid, format din doua sectiuni, retractabile in 14 secunde, pana la viteze de 45 km/h.

Chiar daca depozitarea plafonului dupa decapotare se face in zona motorului, amplasat central spate, designerii au introdus un panou din sticla prin care se poate vedea V6-le. In plus, pentru a proteja habitaclul de turbulente cand se merge descoperit, a fost prevazut un geam in spatele scaunelor, care se ridica prin actionare electrica.

Propulsorul V6 este nou, are 3 litri, doua turbine si un unghi de 120 de grade intre cele doua linii de cilindri. Cu 663 CP obtinuti la 8.000 rpm ofera cea mai mare putere specifica pentru un model de strada, de 221 CP/l. Insa puterea totala a masinii este de 830 CP, pentru ca se alatura si un motor electric de 167 CP, deservit de o baterie de 7,45 kWh. Aceasta ii asigura o autonomie electrica de pana la 25 km, cu o viteza maxima de 135 km/h.

Ca si coupeul, 296 GTS propune noul eManettino, cu patruy moduri de rulare (eDrive, Hybrid, Performance si Qualify), 6-way Chassis Dynamic Sensor si pachetul Asseto Fiorano.

Share