Stiri

Ferrari a ales anvelopele Bridgestone pentru noul Ferrari Portofino

De 14 iunie 2018No Comments

Bridgestone, compania numarul unu la nivel mondial in anvelope si produse din cauciuc, a fost aleasa de Ferrari pentru a furniza anvelope Run-Flat pentru Ferrari Portofino de 600 cv, 2+2 locuri. Anvelopele Potenza S007 Run-Flat vor fi livrate la fabrica Ferrari din Maranello, pe dimensiunile 245 / 35ZRF20 (91Y) si 285 / 35ZRF20 (100Y) pentru clientii care solicita aceasta echipare.

Bridgestone a proiectat anvelopele UHP Potenza S007 Run-Flat, inclusiv materialele si tehnologiile inovatoare, pentru a imbina performanta virajelor la viteze mari cu gradul ridicat de durabilitatea, astfel incât sa se potriveasca cu manevrabilitatea sportiva Portofino. Profilul asimetric al modelului cu umerii exteriori mai lati, cu blocuri extra-rigide, imbunatateste raspunsul si precizia directiei, precum si aderenta pe suprafetele uscate.

Canalele circumferentiale late directioneaza fluxul de apa  pentru a mentine tractiunea pe carosabil ud. Tehnologia Bridgestone Run-Flat va permite soferului sa mentina controlul asupra autovehiculului dupa o pana, si sa continue sa conduca inca aproximativ 80 de kilometri, cu o viteza de pâna la 80 km/h, astfel incât sa se opreasca in siguranta.

„Combinatia perfecta dintre sportivitatea si confortul Ferrariului Portofino deschide calea unor noi provocari pentru producatorii de anvelope. Bridgestone este incântata sa furnizeze anvelope de noua generatie Run-Flat, dezvoltate, testate si produse in Japonia, pentru aceasta masina decapotabila exceptionala”, spune Christophe De Valroger, vicepresedintele Original Equipment, Bridgestone EMEA.

Bridgestone a dezvoltat anvelope pentru Ferrari si a furnizat echipare originala pentru producatorul din Maranello incepând cu Ferrari 348 in 1990. Potenza S007 este deja anvelopa optionala din fabrica pentru masinile sportive de opt cilindri 488 CTB si Spider.

In plus, Bridgestone a furnizat anvelope de curse Potenza F1 echipei Scuderia Ferrari Formula 1 intre 1990 si 2010 – perioada in care Scuderia Ferari a câstigat opt titluri la constructori si 7 titluri la piloti.

Share

Leave a Reply

three × 5 =