Stiri

Ferrari anunta ca va construi supercarul suta la suta electric

De 17 ianuarie 2018No Comments

La inceputurile acestui deceniu nimeni nu avea curajul sa-si imagineze un SUV Ferrari sau si, mai rau, un Ferrari fara motor termic. Astazi, CEO-ul Sergio Marchionne, da de pamant cu traditia celor care au construit vise la Maranello si spune ca sunt planuri clare pentru un Ferrari EV, un Ferrari care sa fie propulsat de un motor suta la suta electric.

Marchionne, sef si al gigantului Fiat Chrysler, spune ca va fi primul supercar electric facut vreodata, desi Mercedes are unul – SLS AMG Electric Drive – construit inca din 2013. Intervievat de Bloomberg, Marchionne mentioneaza fugitiv Tesla si recunoaste ca ce a facut Elon Musk este impresionant, insa realizabil de toata lumea din industrie.  Marchionne spune ca in prima jumatate a lui 2018 exista un plan de dezvoltare al modelelor hibride, dupa care, in opinia sa, va fi usor ca Ferrari sa treaca la un model suta la suta electric.

Ferrari are deja pe piata modelul LaFerrari, care foloseste tehnologia hibrida pentru a aduce un plus de performanta motorului termic. Insa, trecerea la un motor pur electric, cu o baterie care sa ofere o autonomie suficienta pentru un model gandit sa ruleze doar in regim de performanta sunt elemente care nu mai fac atat de facil demersul declarativ al sefului Ferrari.

In acest moment, lucru evitat si de Sergio Marchionne, nu se stie cand Ferrari va putea lansa pe piata un model electric, insa se stie aproximativ ca Ferrari va lansa primul SUV in 2019-2020.

Share

Leave a Reply

three + fourteen =