Stiri

Ferrari introduce o vopsitorie auto unica in industria de masini

De 2 august 2018No Comments

Ferrari anunta ca a introdus in fabrica sa din Maranello o noua vopsitorie tehnologizata care deschide noi posibilitati privind finisarea caroseriilor si calitatea vopselurilor aplicate masinilor produse de Calutul Cabrat.

Dezvoltat in comun cu specialistii de la PPG, noua vopsitorie utilizeaza o tehnologie de aplciare la temperaturi joase, prima de acest fel din industria auto. Astfel, masina este vopsita la 100 garde Celsius in loc de 150, lucru care reduce substantial energia consumata in urma unui astfel de proces.

Noul sistem permite pastrarea nuantei de vopsea o perioada mai lunga de timp, fiind mult mai rezistenta la eroziunea provocata de contactul cu apa. In plus, masinile vor straluci uniform gratie acestui aparat industrial extrem de scump.

Ferrari anunta ca de acum incolo vor putea amesteca vopselurile metalizate cu cele gloss sau matuite, lucru care va deschide inca 61 de noi posibilitati pentru finisajul caroseriei. E adevarat ca majoritatea masinilor Ferrari sunt rosii, insa mnuanta de rosu va putea fi disponibila de acum sub diferite forme de finisare.

Share

Leave a Reply

8 − two =