Stiri

Ferrari SP51 – roadster unicat, cu gene de 812 GTS si V12 aspirat

De 30 septembrie 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Splendidul exemplar unicat Ferrari SP51 este opera prestigioasei divizii special Projects a constructorului italian, creata cu scopul de a da nastere unor adevarate opere de arta pe roti, faurite pe baza specificatiilor precise ale clientilor cu multa dare de mana. in cazul noului Ferrari SP51, divizia special Projects a facut pe plac unui client din taiwan, care si-a dorit sa experimenteze, in aer liber, senzatiile uimitoare pe care le poate oferi un

 marca Ferrari.

Roadster-ul unicat SP51 – primul Ferrari de tip spider cu motor V12 amplasat frontal realizat in ultimii 50 de ani – foloseste ca baza de plecare versiunea roadster a bine-cunoscutului model 812 GTS, peste care Ferrari a mai presarat insa cateva modificari estetice de efect, pentru a scoate in evidenta spiritul exclusivist al acestui superb exemplar bespoke.

Fata de 812 GTS, noul SP51 se remarca prin blocurile optice mult mai inguste si fluide, dar si printr-un nou spoiler frontal, cu un design extrem de agresiv. in partea din spate, noile blocuri optice se armonizeaza la perfectie cu cele 4 guri de evacuare veritabile, trecute de asemenea printr-un discret proces de restilizare.

Nuanta de culoare Rosso Passionale, aplicata in trei straturi, a fost dezvoltata special pentru acest exemplar unicat. Dungile alb-albastre, care se intind dintr-un capat in altul al superbei caroserii spider, fac trimitere la legendarul model Ferrari 410 S, lansat in 1955. Habitaclul, ce abunda in materiale de cea mai buna calitate, inclusiv alcantara, adopta acelasi limbaj cromatic tri-color.

In afara de aceste mici, dar foarte de efect evolutii, noul SP51 ramane totusi un 812 GTS, ceea ce inseamna ca norocosul client din Taiwan se va putea bucura pe deplin de prestatiile motorului V12 aspirat natural de 6,5 litri, care dezvolta 789 CP la apogeu.

Pentru a suplini lipsa plafonului, inginerii Ferrari au testat in mod intensiv noul SP51 in tunelul de vant, cu scopul de a oferi o experienta de conducere cat mai armonioasa, placuta si lipsita de turbulente.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373