Stiri

Ferrari stia ca dealerii din America umblau la kilometraj

De 1 martie 2018No Comments

E bine cunoscut faptul ca proprietarii de supercaruri nu fac multi kilometri cu masinile lor, tinute mai ales pentru afisare, plimbari de weekend sau ture pe circuite private.

Desi nu este motivul principal, deprecierea mica a acestor masini tine si de acest aspect al numarului de kilometri din bord.  Multe supercaruri ajung pe piata de second-hand dupa ce proprietarii sunt expusi unor noi generatii sau pur si simplu se plictisesc de ele.

Dealerii care vand astfel de masini sunt interesati sa castige maximul posibil si recurg la practici neortodoxe precum falsificarea numarului de kilometri din bord. Fenomenul specific mai ales masinilor de pe piata de second-hand cu foarte multi kilometri parcursi a ajuns si in curtile unor dealeri care vand Ferrari.

Noi rapoarte extrase dintr-un proces american arata ca biroul nord-american al marcii Ferrari cunostea faptul ca dealerii autorizati ai marcii umblau la kilometrajul masinilor rulate. Acelasi raport intern indica ca Ferrari si-a sfatuit dealerii sa opreasca aceste practici, care sunt ilegale in Statele Unite.

Cei de la Ferrari sustin ca nu au procedat gresit dupa ce au recunoscut ca un update al soft-ului DEIS Tester ii impiedica pe dealerii marcii sa mai poata da kilometrajul masinilor inapoi fara aprobarea electronica de la sediul central sau sa duca kilometrajul din bord direct la zero.

Share

Leave a Reply

twenty + 4 =