Stiri

Ferrari va introduce un V8 hibrid in 2019, probabil pentru noul SUV

De 12 martie 2018No Comments

LaFerrari, cel mai performant si mai rapid model de strada construit vreodata de Calutul Cabrat, a fost primul hibrid al marcii.

Acum, italienii doresc sa extinda gama hibrida cu un V8 la baza care ar putea servi primului SUV construit la Maranello. V8-ul hibrid va debuta anul viitor, conform celor promise de CEO-ul Sergio Marchionne. Ferrari anunta astfel primul model hibrid de serie, in conditiile in care LaFerrari intra la categoria de productie limitata. Marchionne nu a dat alte detalii, insa se banuieste ca hibridul din 2019 va fi un plug-in hybrid, ceea ce ar consemna inca o noutate pentru istoria Calutului Cabrat.

CEO-ul de conjuctura de la Ferrari continua sa sustina electrificarea masinilor Ferrari fara sa se teama de pierderea motorului V12 si ADN-ului marcii. „Ati mai condus vreodata un Ferarri hibrid? Cand o sa o faceti, veti vedea ca veti uita de V12”, a fost replica lui Marchionne adresata jurnalistilor ingrojorati de abordarea brandului.

Noile declaratii ale lui Sergio Marchionne contravin celor spuse de el in urma cu cativa ani. Daca a respins ideea SUV-ului spunand ca „va trebui sa ma impuscati mai intai”, acum o promoveaza cu nonsalanta ca si cand un Ferrari cu garda inalta la sol era in plan de ani de zile. Acelasi lucru il face Marchionne si cu motorizarea V12, condamnata la disparitie pentru modelele produse in serie.

Share

Leave a Reply

3 × 4 =