Motorsport

FIA cauta o noua echipa pentru Formula 1

De 2 iunie 2015No Comments

FIA (Federatia Internationala de Automobile) cauta o noua echipa pentru Formula 1 si a deschis procesul de aplicatie in acest sens. FIA doreste o noua echipa la grila de start din Formula 1 inca de anul viitor sau macar peste doi ani.

Criteriile forului decizional din motorsport nu sunt insa simple, candidatii trebuind sa indeplineasca riguros unele conditii. Se cauta expertiza tehnica, resurse financiare, experienta si valoare. Din acest motiv, FIA a tinut sa precizeze ca daca niciun candidat nu se va dovedi eligibil, nimeni dintre cei care aplica nu va ajunge in Marele Circ.

Intr-un asemenea caz, Formula 1 va beneficia incepand de anul viitor doar de un nou team, americanii de Haas, care au o puternica experienta in Nascar si care vor fi sprijiniti pentru F1 de catre Ferrari. In cazul fericit in care FIA va avea de unde alege inca o echipa in afara americanilor de la Haas, Formula 1 va reveni la 12 echipe sau 24 de masini incepand de anul viitor, asta daca actualele echipe isi vor mentine prezenta in Marele Circ.

Printre posibilii candidati la noul loc oferit de FIA in cea mai puternica competitie automobilistica s-ar putea regasi si o echipa din Romania, daca este sa dam credit unui proiect mai vechi asumat la nivelul declaratiilor de guvernul de la Bucuresti si schitat in jurul companiei Forza Rossa. Managerul acestei echipe, conform celor vehiculate pana acum, ar urma sa fie germanul de origine romana Colin Kolles, fost manager la Force India si Hispania Racing. 

Share

Leave a Reply

two × 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373