Stiri

Fiat 500X si Tipo primesc motorizari hibrid

De 17 februarie 2022No Comments
; ; ; ;

Dupa ce Fiat a electrificat modelele 500, Panda, si Ulysse, a venit randul ca 500X si Tipo sa primeasca motorizare cu sistem hibrid la 48V. Cele doua versiuni vor fi lansate cu linia de echipare (RED), contribuind la popularizarea mesajului ca fiecare dintre noi poate face ceva constructiv in lupta cu pandemia. Versiunile hibride sunt recognoscibile dupa logo-ul “Hybrid”, pozitionat pe hayon, unde H-ul este format din doua frunze cu accente bleu.

Sistemul in sine este format din motorul FireFly, cu benzina, 4 cilindri, 1.5 turbo, ce dezvolta 130 CP asi 240 Nm, asociat cu sistemul la 48V si un motor electric de 20 CP, integrat in transmisia automata cu doua ambreiaje. Bateria care alimenteaza motorul electric are 0,8 kWh, dar este de mentionat faptul ca masina se poate deplasa exclusiv electric pe distante scurte, cu viteze mici, ceea ce ar putea fi clasificat ca un full hybrid si nu mild.

De altfel, Fiat declara ca in oras, conform ciclului WLTP, noile hibride functioneaza electric 62% din perioada de deplasare. Consumul mediu anuntat pentru Tipo este de 4,7 l/100 km, iar pentru 500X Hybrid, 5,1 l/100 km. Ca si performante, aportul electric reduce intarzierea turbo a motorului termic, Tipo avand nevoie de 9 secunde pentru a ajunge la 100 km/h cu start de pe loc, iar 500X de 9,4 secunde.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373