Stiri

Fiat i-a scazut salariul lui Marchionne iar Chrysler nu-l plateste

De 13 martie 2014No Comments

Desi este unul dintre cei mai vocali manageri ai industriei auto, Sergio Marchionne nu este nici de departe printre cei mai bine platiti CEO. Boss-ul Fiat si Chrysler si-a facut o imagine din stilul nonconformist, puloverele purtate si modul fluid in care ofera informatii presei.

Dincolo de aceasta imagine, canadiano-italianul trebuie sa se multumeasca cu un salariu minor pentru elita industriei auto. Mai precis, salariul sau anual la Fiat a scazut la 5 milioane de dolari.

Ca CEO Chrysler, Marchionne a castigat in 2013 putin peste 300.000 de dolari si asta gratie unor actiuni de care beneficiaza in cadrul companiei, in rest nefiind renumerat.

Salariul fix al liderului Fiat-Chrysler este de 3,19 milioane de dolari, la care se adauga 1,8 milioane de dolari din bonusuri. Managerul de 61 de ani mai detine la Fiat circa 3 milioane de actiuni, care ar valora acum in jur de 30 de milioane de dolari. 

Share

Leave a Reply

7 − 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373