Stiri

Fiat-ul Papei Francis, scos la licitatie

De 25 ianuarie 2016No Comments

fiat-500l-papa

Papa Francis s-a remarcat in multe privinte cu o atitudine mult mai umana si mai cumpatata fata de predecesorii sai.

Actualul Papa s-a apropiat de multime si a dorit sa dea un exemplu de cumpatare chiar si subordonatilor sai. Inca de la inceputul mandatului sau, Papa Francis a cerut inaltilor prelati ai Bisericii Catolice sa renunte la automobilele de lux in contextul in care lumea sufera de atata saracie.

Chiar si Scaunul Papal a renuntat la contractul exclusivist pe care il avea cu Mercedes si a decis sa fie transportat in automobile normale. Asta a facut si la recenta sa vizita din Statele Unite ale Americii. Spre exemplu, la vizita din Philadelphia, Papa a calatorit intr-un Fiat 500L, motiv pentru care acum, Arhidioceza din Philadelphia a decis sa scoata la licitatie, pe 29 ianuarie, masina in care a calatorit Sfantul Parinte.

Banii stransi de pe urma licitatiei vor fi folositi conform dorintei Papei de a-i ajuta pe cei saraci. Mai precis, jumatate dintre bani vor merge la Catholic Charities Appeal, organizatie bisericeasca care se lupta cu saracia si ajuta oamenii fara adapost, iar cealalta jumatate va fi impartita intre Mercy Hospice, Casa Del Carmen si scolile bisericii catolice din Philadelphia.

Papa a folosit doua Fiat 500L in vizita sa din Philadelphia pe care Fiat Crysler le-a donat ulterior Arhidiocezei din orasul american.

Share

Leave a Reply

two × 3 =