Stiri

Fiecare Bugatti Veyron vandut aduce pierderi de 6,27 milioane $

De 30 septembrie 2013No Comments

O analiza a companiei de audit Berstein Research a aratat ca Grupul VW pierde incredibila suma de 6,27 milioane de dolari la fiecare model Bugatti Veyron vandut. Si VW face acest lucru din 2005 incoace.

Oficialii VW au stiut de la inceput ca masina va costa si va genera pierderi, insa au dorit sa o faca oricum, pentru a face o demonstratie de tehnica.

Costurile extraordinare in procesul de dezvoltare si cercetare si costurile de fabricatie nu pot fi acoperite de pretul de peste 1 milion de euro la care este vandut supercarul, produs in prea putine exemplare pentru a putea fi rentabil. Cea mai rapida masina din lume nu este singura care provoaca sangerari interne.

Spre exemplu, si VW Phaeton pierde din 2001 incoace, cu fiecare model vandut, circa 38.252 dolari, conform aceleasi analize. Renault Vel Satis a pierdut 25.459 dolari la fiecare masina vanduta iar Peugeot 1007 circa 20.000 de dolari. Audi A2, Renault Laguna, Smart ForTwo sau Mercedes A-Klasse au pierdut, de asemenea, cateva mii de dolari fiecare odata cu fiecare unitate comercilizata. 

Share

Leave a Reply

12 − 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373