Stiri

Fiesta facelift puncteaza pe “hibridizare” si look à la Puma

De 16 septembrie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

La jumatatea duratei de viata a actualei generatii, Ford Fiesta primeste cateva modificari stilistice si o improspatare a gamei de motorizari. De asemenea, versiunea ST a devenit si mai sportiva, datorita unor upgrade-uri tehnice. La exterior au fost redesenate barele de protectie, capota si farurile, pentru a apropia look-ul de linia lui Puma. Calandrul a fost marit cu circa 25%, grila are alt desen, fiind mutat aici si logo-ul de pe capota, semnatura luminoasa este noua, iar farurile sunt, in standard, cu tehnlogie LED, respectiv, optional, Matrix.

Au fost introduse doua culori noi pentru exterior, Boundless Blue si Beautiful Berry, asociate cu sapte modele de jante. In continuare, Fiesta ramane printre putinele modele din segment care ofera caroserie cu trei si cinci usi. In habitaclu se remarca instrumentarul de bord cu display de 12,3 inci, secondat de ecranul tactil de 8 inci al sistemului de infotainment Sync 3. In plus, prin pachetul FordPass Connect, clientii pot monitoriza masina de la distanta prin aplicatia FordPass. Cele cinci niveluri de echipare raman aceleasi, Trend, Titanium, ST-Line, ST si Active, ultimele trei putand fiind asociate si cu pachetul Vignale.

Sunt disponibile doar motoare cu benzina, turbo Ecoboost, 1.0 si 1.5 (acesta din urma exclusiv pentru ST), pentru ca cel aspirat, de 1.1 litri si 75 CP a fost scos din oferta. Propulsorul de 1.0 litri are o versiune de intrare de 100 CP, respectiv doua hibride, cu sistem de 48V, in doua variante de putre: 125 si 155 CP. Sunt disponibile transmisia manuala si automata cu sapte trepte Powershift, optional pentru hibride. Toate versiunile ofera trei moduri de rulare, Normal, Eco si Sport, iar in cazul echiparii Actrive, se adauga Trail si Slippery.

Fiesta ST are tot 200 CP, dar un cuplu marit cu 10%, pana la 320 Nm, scaune redesenate, amortizoare Tenneco si program de rulare Track Mode (in locul lui “Eco”). Sportva este creditata cu 232 km/h viteza maxima si un sprint 0-100 kmh in 6,5 secunde.

Share