HighlightStiri

Ford Fiesta primeste versiuni mild hybrid si noi sisteme de asistenta

De 9 iunie 2020No Comments

Cel mai bine vandut model Ford in Europa, Fiesta, primeste un update tehnic, ce include introducerea in premiera a unei versiuni electrificate. Ford EcoBoost Hybrid este un sistem mild hibrid ce lucreaza la 48V si aduce o reducere de 5% a consumului de combustibil. Acesta este prezent la motorul 1.0 EcoBoost, inlcuzand un starter/alternatior actionat prin curea dintata, care recupereaza si stocheaza energia in timpul franarii si rularii de tip “coasting”. Sistemul este integrat cu motorul si furnizeaza un cuplu suplimentar de 20 Nm in timpul acceleratiilor. Motorul cu tehnologie mild hibrid este disponibil in doua versiuni de putere: 125 CP si 155 CP.

 In oferta mai figureaza si variantele de 95 CP si 125 CP fara electrificare, dar si turbodieselul de 1.5 litri si 85 CP. Apare si sistemul de dezactivare al cilindrilor (de fapt al unuia dintre cei trei cilindri ai motorului de 1 litru). Fiesta mai primeste cruise control adaptiv cu functie Stop & Go si recunoastere a indicatoarelor de limitare a vitezei.

Motorul 1.0 EcoBoost poate fi asociat cu o transmisie automata cu doua ambreiaje si sapte trepte de viteza, la care se poate comanda cruise controlul inteligent. Alte noutati aparute in gama sunt asistentul de parcare perpendiculara, Cross Traffic Alert, doua noi moduri de rulare pentru Fiesta Active (Sport si Trail).

Share

Leave a Reply

seven + fourteen =